Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz: Nefes Alan ve Öğreten Karesi için çalışıyoruz”

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz:  Nefes Alan ve Öğreten Karesi için çalışıyoruz”

Armutalan Mahallesi`nde vatandaşlarla bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehir planlaması, konakları ve turizm çalışmalarıyla nefes alan ve insanlara çok şey öğreten bir Karesi İlçesi planladıklarını anlattı.

Armutalan Mahallesi`nde vatandaşlarla bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehir planlaması, konakları ve turizm çalışmalarıyla nefes alan ve insanlara çok şey öğreten bir Karesi İlçesi planladıklarını anlattı.
Başkan Yılmaz, Karesi`nin 1300 yıllık geçmişi olan bir medeniyet yuvası olduğunu söyledi.
Kırsal mahalle ziyaretlerine devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, son olarak Armutalan Mahallesi`ni ziyaret etti.
İnsanların dinlenmek için tatil köyleri yerine kendi doğduğu ve atalarının yaşadığı yerlere gitmelerini arzuladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "5 yıl içerisinde şehir planıyla, yeni yapılmış binaları, konakları ve turizm çalışmalarıyla nefes alan ve insanlara çok şey öğreten bir Karesi planlıyoruz" açıklamasında bulundu. Karesi İlçesi`nin 1300 yıllık tarihi olan bir `medeniyet yuvası` olduğunu belirten Başkan Yılmaz, ilçenin kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtacaklarını söyledi.
Karesi Belediyesi`nin köylerle ilgili farklı projeleri olduğunu işaret eden Başkan Yücel Yılmaz, somut olan kültürel mirasının yanı sıra Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi somut olmayan kültürel mirasların da olduğunu ifade ederek, "Bizim bu tür kültürel değerlerimizi hatırlamamız ve dünyaya anlatmamız gerekiyor" dedi.
Armutalan`ı bir kültür merkezi olarak planladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Planladığımız kişilikli, kimlikli ve marka Karesi için Armutalan`ın ayrı bir önemi var. İmar ve restorasyon çalışmalarımızı da buna göre planlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi `hikayemizi yeniden yazacağız.` Bizim bu tür kültürel değerlerimizi unutmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
5 yıl içinde şehir planlaması, yeni yapılmış binaları, konakları ve turizm çalışmalarıyla nefes alan ve insanlara çok şey öğreten bir Karesi planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Karesi`nin kendi içindeki potansiyeli keşfetmesi gerektiğine dikkat çekti.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı